Riet en Rotan

Rotan woonaccessoires zijn een aanwinst voor een landelijk interieur

Er zijn steeds meer items te verkrijgen die van sterk riet en rotan zijn gemaakt. De meest voorkomende rietsoorten zijn onder andere Rotan een materiaal dat afkomstig is van rotanpalm. Deze palmboom groeit in de subtropen in de vorm van een liaan. In tegenstelling tot bamboe is deze stengel gevuld, dus heel sterk. Meestal worden de stengels gevlochten en gebruikt om meubels en woonaccessoires te maken. Riet is een andere soort en groeit langs de waterkant en is dichter bij huis te vinden. Tegenwoordig worden ook kleinere accessoires gemaakt van riet en rotan zoals onder andere dienbladen, manden, lampenkappen, bloempotten en nog vele andere leuke items. Accessoires gemaakt van riet en rotan geven een natuurlijke sfeer en passen in vele interieurs. De manden zien er niet alleen  leuk uit maar zijn vaak erg praktisch.

 

 

Riet en rotan is ook verkrijgbaar in deze kleur wit, wat zorgt voor een fris uiterlijk.  Op de foto rechts is een rotan mand afgebeeld met een hengsel en de tekst “Fresh Fruits” Op de foto links is een theedoos afgebeeld ook in de fraaie kleur wit met de opdruk “Tea” met als speciaal detail de scharniertjes die gemaakt zijn van leder. Allebei de items zijn gemaakt van gevlochten Srimit Grey riet een soort dat zeer sterk is maar uitermate elegant.

 

Andere manden die ook onder de riet en rotan accessoires vallen zijn deze manden gemaakt van waterhyacint. Een totaal andere uitstraling meestal met wat kleur of toegevoegde waardes zoals gekleurde kwastjes of bijvoorbeeld gevlochten met meerdere kleuren.

Natuurlijk kunt u ook voor de kleine riet en rotan accessoires terecht op online-gevonden.nl zoals bijvoorbeeld hangers en de kleinere opbergmandjes.