Masaibeelden

Masai beeld online kopen? Grote keuze beelden van het Afrikaanse Masai (volk)

De Masai, een nomadische volk uit Oost-Afrika. Wonen vooral in Kenia en Tanzania. Een volk wat eeuwenoude tradities wist te behouden ondanks de moderne civilisatie. De leefwijze staat sterk onder druk, door de afname van weidegrond wat voor de Masai erg belangrijk is voor het grazen van hun vee en de droogte. De helft van het Masaivolk leeft in Kenia. Het Masaivolk kent geen landsgrenzen. Hun vee is de belangrijkste bron van inkomsten. Ze eten het vlees, drinken de melk en het bloed en de huiden voor hun huizen. Van de botten maken ze bijvoorbeeld kammen.

 

Afbeeldingen links Masaibeeld nr 105 een echtpaar (1 beeld) in kleurige kledij. De vrouw draagt een licht oranje jurk met een koordje om haar middel en kleine ruitvormige spiegeltjes op de jurk. De man heeft een beige groene outfit met kleine vierkanten spiegeltjes. De hoogte van het beeld is 41 cm. De linkse afbeelding is een Masaivrouw nr 103 in dezelfde kledij als de vrouw van het echtpaar. De hoogte van dit beeld is 48 cm

Onderstaand Masaibeeld nr 104 dezelfde kledij als bovenstaand maar in een andere kleur.

Twee beeldjes van Masaivrouwen met het zelfde uiterlijk en kledij. De ene heeft een staande houding met een mand op haar hoofd en de tweede heef een knielende houding met een mand naast haar.

3 beelden van Masai vrouwen met dezelfde kledij, maar in andere houdingen. 2 staande houdingen met items in hun handen en 1 knielend  met kruik op haar hoofd. De jurken hebben een ecru/beige kleur met streepjes in verschillende kleuren.

Beeld nr 71 Masaivrouw met jurk van tabaksbladeren met een totale hoogte van 39 cm. Draagt schaal op de heup.