Dressoir

Een dressoir is een pronkstuk in uw woonkamer

Een dressoir is een lage kast met meestal drie of vier deuren en een paar lades net onder het bovenblad. Een dressoir is een meubelstuk dat al in de middeleeuwen werd gebruikt. Destijds werd een dressoir gebruikt om het tafellinnen en bestek in op te bergen. Verder was het ook een perfecte kast om wat kleine spulletjes in op te bergen. Op het bovenblad van het dressoir waren vaak fotolijsten, kleine decoratieobjecten en bijvoorbeeld een fruitschaal te vinden. Tegenwoordig wordt het tafellinnen en bestek in de keukenkast bewaard. Toch is een dressoir in veel huiskamers een onderdeel van het interieur gebleven en nog steeds een pronkstuk in het interieur.

Meubels in de kleur wit zijn in de jaren 70 en 80 ontzettend populair geweest. Toen zijn ze een tijdje niet trendy geweest, maar gelukkig zijn ze weer helemaal hip, maar natuurlijk wel in een ander jasje gestoken.

Afbeelding links ziet u het dressoir “Lisa” afgebeeld uit de collectie van merk Tower Living met een totale breedte van 200 cm. Vervaardigd van oud en vergrijsd grenen, daarna afgewerkt met kleur Ral 9010 (wit) op het bovenblad na. Deze uitvoering heeft 4 deuren en 6 laden. 

Afbeelding rechts:  ziet u het dressoir “Jasmijn” afgebeeld. Deze kast heeft een iets meer landelijke uitstraling als dressoir “Lisa” en dat is vooral zichtbaar aan de 4 pootjes. Gemaakt van massief teakhout en daarna met de hand geschilderd in de kleur wit op het bovenblad na. Deze uitvoering heeft 8 laden en 2 deuren. Het scharnierwerk en de handvatten zijn van metaal. Totale breedte 180 cm. 

Twee prachtige dressoirs in de kleur wit.

dressoir van massief Sheeshamhout
Artistiq dressoir Bubbels gemaakt van massief Sheeshamhout met een totale breedte van 120 cm. Vooral het in het oog springende front is heel bijzonder aan dit dressoir.De uitvoering is met 2 deuren en 3 lades.
Dressoir Corona van teakhout
Dressoir Corona uit de collectie van het merk Tower Living. Geheel gemaakt van massief teakhout, daarna licht geschuurd voor een Naturel finish. Totale breedte 180 cm. Een prachtige aanwinst voor uw interieur
Dressoir Elow metaal koperkleur
Dressoir Elow uit de collectie van het woonmerk Kave Home. Gemaakt van metaal met een koperachtige finish. Past perfect in een industriël interieur

Dressoir Kesia

Dressoir vintage

Dressoir Uxia

Dressoir Murdock

Industriële inrichtingen, een woonstijl waarin de keuze vrij groot is. Neem bijvoorbeeld deze beide dressoirs die allebei zeer geschikt zijn in deze woonstijl, maar toch heel anders zijn. Foto links is een dressoir wat bijna geheel gemaakt is van metaal op het houten bovenblad na. Rechts een afbeelding van het dressoir Mox die voornamelijk gemaakt is van gerecycled hout en dus uniek van kleur wat de verfresten betreft. Beide dressoir zijn een ware aanwinst voor uw industriële woonstijl.

Dressoir Conrad

Dressoir Clay

Dressoir Barbra

Dressoir Refe

Dressoir Mailbox verschillende fronten van de lades
Dressoir Mailbox gemaakt van MDF plaat waarvan de fronten van de deutjes en lades afgeplakt zijn met verschillende motieven folie. 4 taps toelopende pootjes doen denken aan de jaren 60. De totale breedte van dit dressoir is 107 cm.
Dressoir Strong van massief Mangohout
Dressoir Strong met een totale breedte van maar liefst 180 cm. Geheel gemaakt van massief afgelakt Mangohout. Het deurbeslag en de poten zijn gemaakt van donker metaal. Dit dressoir heeft een stoere uitstraling.
Dressoir Kluis is geheel vervaardigd van metaal met als speciaal detail twee handvatten die lijken op een kluis

Dressoir voor een modern ingerichte woonkamer

Behalve de landelijke en klassieke dressoirs is er voldoende keuze in moderne dressoirs en lage kasten.De dressoirs die U hier ziet zijn allemaal heel strak van vorm en vaak in de kleuren wit of zwart.Ook de combinatie met glas of deuren van glas komt veel voor bij moderne meubels.Een aantal meubelmerken hebben hoofdzakelijk kasten in hoogglans zwart en of wit.Vaak zijn het jonge hippe mensen die een voorkeur hebben voor een moderne inrichting.Behalve moderne hoogglans meubels hebben ze ook vaak grote abstracte schilderijen aan de muur hangen van moderne kunstenaars.De prijzen van deze moderne dressoirs vallen heel erg mee en zijn vaak goedkoper dan een houten landelijk dressoir.Niet elke meubelzaak verkoopt deze moderne meubels maar er zijn er altijd wel een aantal te vinden.Online zijn ze onder andere te koop bij stylemeubels.nl